Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma 2018

Yhdistyksen arvot ja tavoitteet

Pohjois-Karjalan tietotekniikkayhdistys ry on perustettu vuonna 1981. Yhdistys toimii tietotekniikan parissa työskentelevien ja sitä harrastavien henkilöiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä Pohjois-Karjalan alueella ja tukee näiden yhteisiä pyrkimyksiä.

PoKat on jäsenenä valtakunnallisessa Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset (TIVIA) ry:ssä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia, esitelmä-, keskustelu- ja opintotilaisuuksia. Lisäksi järjestetään tutustumiskäyntejä sekä virkistysmatkoja niin kotimaahan kuin ulkomaille.

PoKat toimii yhteistyössä TIVIAn, Joen Severin, Kotikartanoyhdistyksen ja muiden alan toimijoiden kanssa Pohjois- Karjalassa ja lähialueilla. Yhdistys on toiminnallaan yleishyödyllinen yhteisö, eikä tuota siihen osallisille voittoa eikä välitöntä taloudellista hyötyä. Yhdistys ei toimi jäsentensä etuja ajavana työmarkkinajärjestönä.

Toiminnan yleislinjaus

PoKatin vuoden 2018 toiminta kohdistuu seuraaviin asioihin:

• Jäsenmäärän lisääminen, opiskelijoita ja eläkeläisiä halutaan enemmän.
  • Toiminnan kiinnostavuuden lisääminen.
  • Tapahtumia ja tilaisuuksia on järjestettävä yhteistyössä sidosryhmien kanssa mm. oppilaitokset.
  • Osallistuttava muiden tahojen järjestämiin IT-alan tapahtumiin kuten SLUSH?
  • Kotikartanon kerhotoimintaan osallistuminen.
  • Korttelinörttitoiminnan kehittäminen hankkimalla lisää asiantuntijoita toimintaan.
  • Yritysvierailujen järjestäminen kotimaassa ja ulkomailla.
  • Kiinnostavaa virkistystoimintaa saatava aikaan.
  • Nettisivujen käyttö tiedotuskanavana joustavaksi.
  • Some-viestintää kehitettävä?

Yhteistyö TIVIAn kanssa on keskeistä kahdesta syystä:

• maakunnan äänen kuuluviin saamiseksi valtakunnallisella tasolla, sekä
  • sellaisten tapahtumien tuomiseksi maakuntaan, joita ei omin voimin pystytä järjestämään. Erityisesti koulutustoiminnassa painottuu liiton kanssa tehtävä yhteistyö mm. Road Show -tapahtumissa. Omia koulutustapahtumia pyritään järjestämään.

PoKatin korttelinörttitoimintaa on harjoitettu vuodesta 2005. Kysyntää palvelulle on. Toimintaa jatketaan resurssien puitteissa myös vuonna 2018. Markkinoidaan palvelua. Kotikartanon kaikille avoin ATK-kerho toimii tiistaisin klo 17- 19. Kotikartanoyhdistys huolehtii kerhotoiminnan kustannuksista.

PoKatin vuoden 2018 toimintaa rahoitetaan lähinnä jäsenmaksuilla, korttelinörttitoiminnan tuotoilla sekä tapahtumamaksuilla. Yhdistys jatkaa Joen Severi ry:n kannatusjäsenenä siten, että maksaa toimitilavuokraa. Yhdistys toimii myös Kotikartanoyhdistys ry:n jäsenenä. Käytettävissä on lisäksi Kotikartanoyhdistyksen tiloja.
Seuraavassa on aikataulutettu vuoden 2018 toimintaa.

Vuonna 2017 lanseerattu Pokatin paikallisjäsenyys tarkoittaa jäsenyyttä ilman TIVIAn jäsenyyttä. Sama käytäntö on vallalla myös monissa sisaryhdistyksissä. Sääntöjen mukaan vanhat yhdistyksen tarjoamat edut pysyvät voimassa vanhoille jäsenille.

Yhdistyksen toiminta kuukausitasolla vuonna 2018

Sääntömääräiset kokoukset

Maaliskuu: Yhdistyksen kevätvuosikokous 15.3. mennessä.
Huhtikuu: Liiton yhdistetty puheenjohtaja- ja liittokokous.
Lokakuu: Yhdistetty puheenjohtaja- ja liittokokous. Kotikartanoyhdistyksen syyskokous. Muut kokoukset. Joulukuu: Yhdistyksen syysvuosikokous 15.12. mennessä.

PoKaT ry:n omaa toimintaa vuonna 2018

Tammikuu

• Uuden hallituksen järjestäytyminen 16.1.2018
  • Tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja kevätkokouksen valmistelut

Helmikuu

• Jäsentiedote 1/2018 (kevätkokouskutsu mm.).
  • Helmikuun Afterwork, Tietosuojamuutokset, GDPR?

Maaliskuu

• Yhdistyksen kevätkokous 9.3.2018, Pakohuone-peli, ennen kokousta.
  • Maaliskuun Afterwork, ohjelmistorobotiikka?

Huhtikuu

• Jäsentiedote 2/2018
  • Ulkomaanmatka. Suunnitelmissa Unkariin.
  • Huhtikuun Afterwork, yritysvierailu Collapick, Fastroi tai Arcusys?
  • TIVIAn kevään 2018 yhdistetty Puheenjohtaja- ja Liittokokous

Toukokuu

• Toukokuun Afterwork, quadrokopterin lennättämisen esittelyä?
  • Jäsentapahtuma

Kesäkuu

• Kesätauolle siirtyminen. Rullaluistelua, grillausta, lauttasaunomista?

Heinäkuu

• Kesätauko