Toimintakertomus 2014

Yleistä

Vuosi 2014 oli yhdistyksen 33. toimintavuosi . Jäsenmäärä laski hurjat 25% edellisvuodesta. Suurin syy oli jäsenmaksujen korotus ja lehtiuudistus. Tilanne vuoden lopussa: henkilöjäseniä 105 ja yhteisöjäseniä 6 . Vuonna 2014 eronneita 37 ja liittyneitä 7 henkilö- ja 1 yhteisöjäsentä.

Vuosikokous 28.2.2014 pidettiin Ravintola Aadassa. Ennen vuosikokousta keilasimme Viihdekeskus Cosmicissa. Vuosikokouksessa käsiteltiin vuoden 2013 tilinpäätös, kuluvan vuoden 2014 toimintasuunnitelma sekä talousarvio ja valittiin uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkoi Ari Allinen. Uusi hallitus aloitti toimintansa 4.-5.4.2013 hallituksenvaihtokokouksella Valamon luostarissa. Tavoitteena oli luoda heti hyvä yhteishenki hallituksen toiminnalle.

Vuosikokouksessa tarkasteltiin toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Päätettiin jatkaa toimintaa samoilla linjoilla kuin aiemminkin, jolloin pääpaino kohdistui pc-tukitoimintaan (korttelinörtti), sekä yritysvierailu-, koulutus- ja virkistystoimintaan. Kerhotoiminta luovutettiin Kotikartano yhdistykselle, joka vastaa myös sen kuluista ja kerhotoiminnan vetäjän Jyrki Lepän palkasta. Yhdistyksemme jatkaa Kotikartanoyhdistys ry:n jäsenenä.

PoKatin korttelinörttitoimintaa on harjoitettu vuodesta 2005 alkaen ja kysyntä on vähentynyt huomattavasti.

Yhdistys käyttää kokouksiinsa, arkistonsa säilytykseen sekä toimintansa tukipisteenä Joen Severi ry:n toimitiloja Keskuskuja 1A:ssa, josta maksetaan Joen Severi ry:lle vuokraa. Yhdistys on myös Joen Severin kannatusjäsen.

Virallinen toiminta

Yhdistyksen kokoukset:

• Vuosikokouksessa mukana oli 13 jäsentä.
  • TTL:n eli nykyisen TIVIAn kokouksiin osallistuttiin kolme kertaa: Ari Allinen kävi puheenjohtajien kevät- ja syyskokouksessa sekä kevätliittokokouksessa.
  • Hallitus: Puheenjohtaja Ari Allinen, sihteeri ja taloudenhoitaja Päivi Hämäläinen, varapuheenjohtaja Ari Korpelainen, tapahtumajärjestelyistä vastaava Jani Kontturi, viestinnästä Risto Piiroinen ja jäsentoiminnasta Alf Krogell.
  • Hallitus kokoontui 16 kertaa.
  • Korttelinörttien yhdyshenkilönä toimi Reino Ylönen

Järjestetyt tilaisuudet

4.-5.4.2014 Hallituksen vaihtokokous Valamon luostarilla

21.-22.3.2014 Puheenjohtajakokous Espoossa

23.4.2014 Kevätliittokokous Espoossa

29.8.2014 Savotkyn Kuutamoristeily –tapaaminen Kuopiossa

25.9.2014 Kuinka Digitaalinen Olet –tapahtuma Kerubissa

24.10.2014 PoKaT EtKoT Murussa

31.10.2014 Puheenjohtajakokous Espoossa

6.11.2014 Tämän päivän tietojärjestelmäratkaisut –tapahtuma Tiedepuistolla

12.12.2014 Pikkujoulu 2014 Aittarannassa

Koulutustoiminta

• Kuinka Digitaalinen Olet –tapahtuma Kerubissa. Osallistujia oli 27 henkilöä.
  • Tämän päivän tietojärjestelmäratkaisut –tapahtuma Tiedepuistolla. Osallistujia oli xxx

Virkistystoiminta

• Pikkujoulu 12.12.2014 Aittarannassa, osallistui 16 jäsentä.

Tiedotustoiminta

• Kotisivut: www.pokat.fi
  • Sähköiset uutiskirjeet lähetettiin jäsenistölle helmi-, touko-, loka-, marras- ja joulukuussa.
  • Perustettua LinkedIn-ryhmäprofiilia ei käytetty, koska seuraajia ei juuri ole. Kuitenkin puheenjohtajan oman LinkedIn-tilin kautta on lähetetty tiedotteita. Myös Facebookin käyttöä tiedottamisessa on lisätty.

Talous

• Vaikka liikevaihto on laskenut, talous on kuitenkin vahvalla pohjalla. Edellisten vuosien jäljiltä oleva ylijäämä pieneni, mutta käytettävää jäi vielä seuraavallekin vuodelle. Kiitos hyvästä tuloksesta kuuluu myös pc-tukitoimintaa tehneille ”korttelinörteille”.

Muu toiminta

• Jäsenhankintaa tehostettiin, mutta jäsenmäärä vähenee vaikka uusia jäseniäkin on saatu. Jäsenkunta on suhteellisen iäkästä eli keski-ikä on 51 vuotta.
  • Kansainvälistä yhteistyötä ei ollut.

Yhteenveto

• PoKatin järjestämiä tilaisuuksia oli vuonna 2014 4 kpl ja niihin osallistui yhteensä 73 kävijää.
  • Korttelinörttitoimintaa harjoitettiin koko vuoden ajan ja laskutettavia käyntejä kertyi 65 kpl.

5.2.2015 PoKaT ry:n Hallitus