Toimintakertomus 2018

YLEISTÄ

Yhdistys on toiminut vuodesta 1981 alkaen. Sääntöjen mukaan yhdistys voi hyväksyä jäseneksi henkilön ja yhteisön myös ilman Tieto- ja Viestintätekniikan Ammattilaiset (TIVIA) ry:n jäsenyyttä.

Yhdistyksen jäsenmäärä 82 kpl muodostuu seuraavasti: Henkilöjäsenet 58, Perhejäsenet 4, Opiskelijajäsenet 1, Yhteisöjäsenet 5, IT-käyttäjät 4, IT-tuottajat 1, Seniorijäsen 5, Paikallisjäsenet 4. Yhdistyksen jäsenten lukumäärä on edelleen vähentynyt. Viimeisten vuosien aikana jäsenet ovat eronneet yhdistyksestä sitä mukaa kun ovat siirtyneet eläkepäiville varsinaisesta leipätyöstään.

Yhdistyksessä päätettiin jatkaa toimintaa samoilla linjoilla kuin aiemminkin, jolloin pääpaino kohdistui pc-tukitoimintaan sekä yritysvierailu-, koulutus- ja virkistystoimintaan. Yhdistyksemme jatkoi Kotikartanoyhdistys ry:n jäsenenä. Yhdistys oli myös Joen Severi ry:n kannatusjäsen.

PoKatin PC-tukitoimintaa eli ns. korttelinörttitoimintaa on harjoitettu vuodesta 2005 alkaen. Vuoden aikana toiminta on ollut itsekannattavaa.  Nykyinen tukihenkilöstö kaipaa uusia jäseniä mukaan toimintaan. Nykyinen aktiviteetti on kolmasosa verrattuna parhaisiin aikoihin. Kysyntää palvelulle kuitenkin on.

YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 9.3.2018 Ravintola Local Bistrossa. Henkilöitä 13 kpl. Ennen kokousta tutustuttiin Huonepakopeliin. Yhdistyksen syyskokous ja pikkujoulu pidettiin 30.11.2018 Ravintola Aadassa. Henkilöitä 10 kpl.

Syyskokouksessa yhdistykselle valittiin puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet vuodelle 2018: Puheenjohtajaksi valittiin Ari Korpelainen, jäseniksi  Eero Volotinen, Noora Väisänen, Ari Allinen sekä Jesse Tulilahti. Varajäseneksi valittiin Eero Salin. Liittokokousedustajaksi valittiin Ari Korpelainen. Varaliittokokousedustajaksi valittiin koko hallitus, jolloin hallitus voi valita edustajan varsinaisen edustajan ollessa estynyt.

Vuoden 2018 hallitus koostui seuraavasti: Puheenjohtaja Ari Korpelainen, varapuheenjohtaja Eero Volotinen, sihteeri Ari Allinen, rahastonhoitaja Noora Väisänen, jäsenet Jesse Tulilahti sekä varajäsen Eero Salin.

Eero Volotinen ja Ari Allinen osallistuivat 13-14.4.2018 järjestettyyn yhdistettyyn kehityspäivä & kevätliittokokoukseen. Ari Korpelainen ja Ari Allinen osallistuivat 2.-3.11.2018 pidettyyn syyskehityspäivä ja syysliittokokoukseen. Tietoturvapäivä pidettiin yhdessä Severin kanssa 5.10.2018, paikalla 48 henkeä. Jäsenmatkalle Lontooseen 5.-9.12.2018 osallistui 10 henkeä.

Hallitus kokoontui 15 kertaa. Yhdistyksen taloudellinen tilanne pysyi vakaana.

Joensuussa 6.2.2019

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkayhdistys POKAT ry