Toimintakertomus

Toimintakertomus 2015

Yleistä

Vuosi 2015 oli yhdistyksen 34. toimintavuosi. Jäsenmäärä on laskenut edelleen. Suurin syy lienee kiinnostavien tapahtumien puuttuminen, Tivian jäsenmaksujen korotus ja lehtiuudistus. Tilanne vuoden lopussa: henkilöjäseniä 95 ja yhteisöjäseniä 6.

Vuosikokous pidettiin torstaina 26.2.2015 klo 18.00 ravintola Torerossa. Vuosikokouksessa käsiteltiin vuoden 2014 tilinpäätös, kuluvan vuoden 2015 toimintasuunnitelma sekä talousarvio ja valittiin uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkoi Ari Allinen. Vuosikokouksessa tarkasteltiin toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Päätettiin jatkaa toimintaa samoilla linjoilla kuin aiemminkin, jolloin pääpaino kohdistui pc-tukitoimintaan (korttelinörtti), sekä yritysvierailu-, koulutus- ja virkistystoimintaan. Yhdistyksemme jatkaa Kotikartanoyhdistys ry:n jäsenenä. Yhdistys on myös Joen Severi ry:n kannatusjäsen.

PoKatin korttelinörttitoimintaa on harjoitettu vuodesta 2005 alkaen ja kysyntä on vähentynyt huomattavasti ja vaatii markkinointia.

Yhdistys käyttää kokouksiinsa, arkistonsa säilytykseen sekä toimintansa tukipisteenä Joen Severi ry:n toimitiloja Keskuskuja 1A:ssa, josta maksetaan Joen Severi ry:lle vuokraa. 1.1.2016 alkaen toimistotilat siirtyivät Honkalampi-säätiön omistukseen, kuitenkin huoneistoissa olevien vuokralaisten vuokrasuhteet säilyvät entisellään.

Virallinen toiminta

Yhdistyksen kokoukset:

• Vuosikokouksessa mukana oli 11 jäsentä.
  • TIVIAn kokouksiin osallistuttiin kolme kertaa: Ari Allinen kävi puheenjohtajien kevät- ja syyskokouksessa sekä syysliittokokouksessa.
  • Hallitus: Puheenjohtaja Ari Allinen, talousasioita hoiti Päivi Hämäläinen, varapuheenjohtajana toimi Jani Kontturi, lisäksi hallituksen jäsenenä toimi Risto Piiroinen. Hallitukseen valittu Denis Eskelinen ei osallistunut lainkaan toimintaan.
  • Hallitus kokoontui 10 kertaa.
  • Korttelinörttien yhdyshenkilönä toimi Reino Ylönen.

Järjestetyt tilaisuudet

11.4. Järjestetty insinööriopiskelijapäivään toimintapiste (iop.fi)
– Nokian matopeliä pelasi 180 pelaajaa ja pisteessä kävi 450 henkilöä
18.4. Hallituksen vaihtokokous Aittarannassa
27.-28.4. Jani ja Ari olivat Tivian puheenjohtajakokouksessa Kouvolassa Tuusulassa
12.5. Ensimmäinen AfterWork aiheena Tietoturva (9 hlöä)
9.6. AfterWork aiheena Korttelinörtit 10 vuotta (5 hlöä)
11.8. AfterWork aiheena Windows 10 (7 hlöä)
8.9. AfterWork aiheena 10 pisteen sisältösuunnittelu (7 hlöä)
16.9. Uusi nettisivusto julkistettiin, toteuttajana Marjut Mutanen.
13.10. AfterWork aiheena MONITOR toiminnanohjaus (4 hlöä)
20.11. Pikkujoulu Kuntokeitaalla (19 hlöä)
8.12. AfterWork aiheena sääntömuutos (3 hlöä)

Koulutustoiminta

• Pääosin sisältyivät AfterWork-tilaisuuksiin
  • Korttelinörteille hankittiin 2 kpl Samsung-tabletteja Android-käyttöjärjestelmän opettelua varten ja toiminnan tehostamiseen.

Virkistystoiminta

• Pikkujoulu oli 20.11.2015 Kuntokeitaalla. Siihen osallistui 19 jäsentä.

Tiedotustoiminta

• Uusitut kotisivut www.pokat.fi
  • Sähköisiä uutiskirjeitä lähetettiin jäsenistölle heinäkuuta lukuun ottamatta.
  • Perustettua LinkedIn-ryhmäprofiilia ei käytetty, koska seuraajia ei juuri ole. Kuitenkin puheenjohtajan oman LinkedIn-tilin kautta on lähetetty tiedotteita. Myös Facebookin käyttöä tiedottamisessa on lisätty.

Talous

• Vaikka liikevaihto on laskenut, talous on kuitenkin vahvalla pohjalla. Edellisten vuosien jäljiltä oleva ylijäämä pysyi samana, joten käytettävää jäi vielä seuraavallekin vuodelle. Kiitos hyvästä tuloksesta kuuluu myös pc-tukitoimintaa tehneille ”korttelinörteille”.

Muu toiminta

• Jäsenhankintaa tehostettiin, mutta jäsenmäärä vähenee, vaikka uusia jäseniäkin on saatu. Jäsenkunta on suhteellisen iäkästä.
  • Kansainvälistä yhteistyötä ei ollut.

Yhteenveto

• PoKatin järjestämiä tilaisuuksia oli vuonna 2015 8 kpl ja niihin osallistui yhteensä 504 kävijää.
  • Korttelinörttitoimintaa harjoitettiin koko vuoden ajan ja laskutettavia käyntejä kertyi 45 kpl.

2.2.2016 PoKaT ry:n hallitus